Autorizzazione Tribunale di Roma n. 378 del 30/09/2005
 
Work in progress - Anno XVI - n.68 - Aprile - giugno 2021
L'ARTE NEL MIRINO 


Barcelona. Sofía Fernández Stenström: " Inner Nature"
a cura della redazioneitalian
version


La fotògrafa Sofía Fernández Stenström presenta la seva primera exposició des del 18 de Febrer fins al 10 d’Abril a la galeria Victor Lope Art Contemporáneo de Barcelona, ciutat triada per l’artista des de fa uns anys per a viure i treballar.
Nascuda a Estocolm en 1974, Sofía Fernández Stenström va passar la seva infancia entre Suècia i Espanya, una dualitat que va fer sorgir el seu interès per la fotografia com una necessitat de comunicar els contrastos i la recerca d’identitat. Després d’estudiar Art a Londres i ser mare, va començar a desenvolupar la seva fotografia, explorar el seu propi cos capturant així la resposta emocional. En les seves obres és evident el contrast entre el fred exterior i la calor interior i parafrasejant al director suec Ingmar Bergman, les seves fotos van “directe a les nostres emocions, profundament a la cambra fosca de l’ànima”.
Sofía Fernández Stenström © CopyrightLa feminitat, el nu i la naturalesa són elements recurrents en el seu treball, amb la intenció d’expressar una càrrega emotiva d’intimitat a través del personatge retratat que es fusiona en ambients onírics, més que escenaris, la naturalesa i la llar es presenten com a primitius, hàbitats de vida, com més que un mer espai on les relacions personals transpiren en el seu mitjà més orgànic. A partir de l’exploració de temes com la melancolia, la desesperació i la fragilitat de les relacions humanes, l’artista a través de la seva lent busca convidar a l’espectador a reconèixer-se emocionalment dins dels rostres i cossos dels personatges retratats.
La fotografia ha de ser sentida, no llegida ni explicada” és la idea en la qual Sofía basa el seu treball: un acte íntim entre ella i el model, on tots dos s’obren a l’altre i es reflecteixen les seves emocions. En el procés, es treuen les màscares i es pelen suaument les capes de pell per a arribar a l’interior. Com a resultat, les imatges tenen una forta feminitat i amaguen la connexió abstracta entre l’una i l’altra. Una subtil unió que es trenca en ser tocada.
Sofia ha realitzat diverses mostres al llarg de la seva carrera en països com Espanya, Suècia i Itàlia. La seva obra ha estat publicada en revistes com Vogue Itàlia, La Bufó Magazine, MiND #9, Jute Fashion Magazine, entre altres.
Sofía Fernández Stenström © Copyright
Sofía Fernández Stenström © Copyright


LA GALERIA
Victor Lope Arte Contemporáneo és una galeria d’art fundada a Barcelona l’any 2009. La missió de la galeria és llançar i consolidar les carreres d’artistes emergents i de mitja carrera que tinguin un enfocament de l’art contemporani únic, per a així lliurar aquest valor a nivell global i consolidar-lo en el mercat de l’art europeu i internacional. Situada en la zona de galeries de Barcelona, Victor Lope Arte Contemporáneo té dues sales d’exposició amb un total de 130 metres quadrats. La Galeria organitza entre 8 i 10 exposicions a l’any, algunes de la mà de curadors experts. La galeria també participa en diverses fires internacionals i al Barcelona Gallery Weekend. La galeria Victor Lope també és membre de la junta de l’associació de galeries Art Barcelona i del Consorci de Galeries d’Art Contemporani.Sofía Fernández Stenström © CopyrightSofía Fernández Stenström © CopyrightL'exposiciò s'inaugura el 18 de febrer i es tanca el 10 d'abril 2021.
Victor Lope Arte Contemporaneo
Carrer Aribau 75, 08036 Barcellona

info:www.sofiaf.com
www.victorlope.com


info: Guendalina Perelli:
www.gwep.it
www.guendalina@gwep.it

E' vietata la riproduzione anche parziale dell'articolo e delle immagini © Copyright